De wereld leren lezen

Lezen is (g)een vak apart!

Staat de OGO-conferentie al in jouw agenda?

Op 16 maart 2022 is het zover: dan ontmoeten wetenschap en onderwijspraktijk elkaar op de tweejaarlijkse OGO conferentie. Deze keer sluiten wij ons aan bij de aandacht voor het thema lezen. In het hele onderwijsveld dringt het besef door dat lezen meer zou moeten zijn dan de leesles uit de methode. Leesplezier, het lezen van authentieke teksten, een krachtige leeromgeving en kennis van de wereld om je heen zijn van belang. Binnen OGO hebben we daar al jarenlange ervaring mee. Vakoverstijgend onderwijs, rijke teksten, lezen en schrijven verbonden aan spelend en onderzoekend de wereld leren kennen: daarvan krijgen kinderen zin in lezen. Zowel de stevige wetenschappelijke basis, als hoe dit betekenisvolle leesonderwijs vorm krijgt in de praktijk komen op de OGO conferentie aan de orde. Een afwisselend programma met plenaire delen, boeiende workshops en een inspirerend ontmoetingsplein maken deze conferentie het bezoeken waard!

Het programma:

Op dit moment zijn wij nog druk bezig met het programma.

Wil je alvast een tipje van de sluier?

• Poëzieworkshop van bekende jeugdboekenauteur
  • Hoe krijgen alle kinderen ‘Zin in lezen’?
  • Boeken in de bouwhoek
  • Meertaligheid als kans
  • Opbouwen van leesverwachting en intrinsieke motivatie
  • De wereld leren lezen in een nieuwkomersklas
  • Wetenschappers Bert van Oers en Marjolein Dobber over ‘lerend spel’
  • De vele kanten van leesbegrip
  • Boekenclubs in de school
  • De diepte in naar aanleiding van de film ‘de volgende stap’
  • Iets lekkers bij de koffie en een goed verzorgde lunch
  • Vakgenoten ontmoeten en leren van en met elkaar
  • Naar huis met een hoofd vol inspiratie en goed gevulde ‘goodiebag’

Wat kost dat?

Bij aanmelden vóór 1 november 2021 betaal je slechts 270 euro (studenten 170 euro).

Conferentieprijs bij aanmelden vanaf 1 november

Vanaf 1 november 2021 betaal je voor een bezoek aan de OGO conferentie 295 euro per persoon. Ben je student? Dan betaal je vanaf 1 november 200 euro.

Korting voor leden van de OGO Vereniging

• Individueel lidmaatschap 10% korting, zowel op het reguliere bedrag als voor de vroege vogels
  • Organisatielidmaatschap (bijv. voor scholen) 5% korting voor alle medewerkers van de organisatie
  • Nog geen lid? Meld je dan snel aan! Informatie over het lidmaatschap en het aanmeldformulier vind je hier

Aanmelden voor de conferentie

Aanmelden voor de conferentie kan vanaf 15 september 2021.