Vacature directeur basisschool De Zuiderzee (Amsterdam, IJburg)

Rienkje van der EijndenNieuws

Vacature

De huidige directeur gaat De Zuiderzee verlaten. Dat is superjammer! En daarom zoekt de school een nieuwe energieke, verbindende, autonome en fijne schoolleider.

Wie komt het team versterken?

Vind de vacature hier

Als je denkt: “Dat ben ik!” aarzel dan niet om snel te reageren!

Over de school

Basisschool De Zuiderzee vindt u in Amsterdam, op IJburg, Steigereiland Noord, dichtbij het Zeeburgereiland. We bieden goed en vernieuwend basisonderwijs in een veilige, geborgen omgeving. Al spelend en onderzoekend leren de kinderen. En dat met uitstekende leerresultaten. De onderwijsinspectie beoordeelde ons in oktober 2020 met een ruim voldoende! De school heeft een stabiel leerlingenaantal én een stabiel leerkrachtenteam, dus we kunnen ons blijven richten op de onderwijsontwikkeling.

De Zuiderzee zet in op de brede ontwikkeling van ieder kind. Wij willen dat kinderen actieve, betrokken en kritische wereldburgers worden. Met ons onderwijs geven we daar ruim baan aan, door kennis en vaardigden bij te brengen die ze daarvoor nodig hebben. En dat alles in een gedegen setting, met goede leerresultaten. Kortom, een veilige keuze voor vernieuwend onderwijs.

Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO)

We werken vanuit het concept Ontwikkelingsgericht onderwijs, een vernieuwende en academisch onderbouwde visie op leren en onderwijzen. Kinderen leren veel als ze zelf het nut ervan inzien. Dan zijn ze gemotiveerd en betrokken. Daarom hebben we interessante thema’s en activiteiten die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen. Spel en onderzoek staan centraal, net als de brede ontwikkeling. Ze zijn actief bezig en leren van en met elkaar. De leerkracht doet voor en doet mee en biedt zo ieder kind de mogelijkheid een stap verder te komen.