Laat je verrassen: elke dag een gedicht

Rienkje van der EijndenNieuws

Poëzie helpt je om woorden te vinden bij bijzondere gebeurtenissen in het leven: liefde, geboorte of dood. Maar er is voor elke dag een passend vers te vinden. Gedichten geven stof voor verrassende gesprekken. Door te spelen met poëzie vergroot je het taalbegrip, het taalgevoel en de woordenschat van kinderen. Je prikkelt de fantasie en de verbeeldingskracht.

Hans & Monique Hagen laten zien wat je met gedichten en versjes kunt doen in de klas. Hoe je samen met leerlingen kunt onderzoeken of een gedicht waar is of niet: kun je horen wat een ander denkt? Ruikt het groene kleurpotlood echt anders dan rood…?

Na een korte inleiding krijgt u tal van praktische tips, ideeën en werkvormen om direct met poëzie aan de slag te gaan in de klas. We proberen alles gezamenlijk uit en spelen tot slot een poëziespel.

Hans & Monique Hagen geven ruim 30 jaar poëzieworkshops en -lezingen op scholen voor basis- en voortgezet onderwijs en op pabo’s. Ze schreven verschillende dichtbundels, waaronder Jij bent de liefste en Nooit denk ik aan niets.

Hans is schrijver van onder andere de boeken over Jubelientje. Hij kreeg de Gouden Griffel voor De dans van de drummers en de Woutertje Pieterse Prijs voor Verkocht. Monique presenteerde 15 jaar lang het jeugdprogramma Het Klokhuis. Gezamenlijk stelden ze de bloemlezing Ik zoek een woord samen – 167 gedichten over taal. Voor Het Parool schreven ze columns over poëzie, deze zijn gebundeld in Poëzie hardop. Hun laatste poëzie-prentenboek verscheen in 2020: Daar ben je, met illustraties van Charlotte Dematons.

Wil je ook deelnemen aan deze waardevolle workshop?

Schrijf je dan in voor de OGO-conferentie op 16 maart 2022. Ook leerkrachten, pedagogisch medewerkers enz. van buiten het OGO zijn van harte welkom!

Tot 1 november krijg je vroegboekkorting, dus wacht niet te lang!